fbpx

Drijfverenanalyse

Prettiger werkomgeving door meer begrip

Je werktalent gaat al lang niet meer om wat je cognitief kan. In toenemende mate is jouw emotionele en sociale kwaliteit van belang. Niet alleen voor de gezondheid van je organisatie of je team, maar ook voor jezelf. Hoe goed ken jij jezelf als het gaat om werk? Waarvoor kom je in beweging? Waar word je heel blij van en wat geeft bij jou spanning? Waar let je op bij je baankeuze? Wanneer is je werk écht leuk? Kortom: wat drijft jou wezenlijk?

Motivatie als energie

Wanneer je begrijpt wat jou en collega's beweegt, maak je betere keuzes. Je verhoogt direct efficiëntie, vermindert conflicten en verhoogt elkaars capaciteit. Begrip van motivatie verhoogt daarom het succes en plezier van werk. Andersom wordt bij afwezigheid van dat begrip een energielek gecreëerd dat onbewust maar voelbaar van invloed is. Je gaat dingen doen die je niet leuk vindt, je collega's doen dingen waar hun talenten niet liggen, we komen in weerstand en frustratie. Daar heeft niemand iets aan.

Drijfverenanalyse voor jou of je team

Om optimaal je capaciteit, of potentie, te kunnen benutten, is het volgens ons essentieel om te begrijpen wat jou beweegt. Dat geldt voor individuen en ook voor teams. Een drijfverenanalyse van Leaders geeft dat inzicht. Het resultaat is niet de uitkomst van de analyse zelf, maar de impact die dat heeft op de gezondheid van je team. Een verbeterde onderlinge communicatie en de juiste man op de juiste plek. Helderheid en commitment vanuit het grotere geheel. Essentieel voor een gezond team. En voor jezelf, als speler daarbinnen.

Hoe gaat een drijfverenanalyse in zijn werk?

De kern van een drijfverenanalyse bestaat uit een gevalideerde vragenlijst. Deze vragenlijst doorloop je zelf en wordt volgens vaste methoden geanalyseerd. Maar in een rapport alleen geloven wij niet echt. Daarom bespreken we met elkaar de uitslag. Wat betekent dit? Wat kan je hiermee? Waar sta je nu ten opzichte van je eigen drijfveren? Door deze aanpak krijgt de drijfveeranalyse context en diepte waar je echt iets mee kan. Zo kan je de inzichten ook toetsen in je dagelijks leven.

Daarnaast word je gedurende 1,5 uur gecoacht door Leaders. Optioneel werken we daarbij samen met de paarden. Hierdoor wordt het bewustzijn van eigen drijfveren verankerd. Die ervaring helpt je bij (toekomstige) situaties.

Een drijfverenanalyse inclusief persoonlijk gesprek en coaching start bij 347,-.