fbpx

Workshop: Op zoek naar de kudde wilde paarden en reflecteren op je (werkende) leven

Workshop Reflecteren op je werkende leven

 

Als de Coronacrisis ons één ding heeft duidelijk gemaakt, dan is het dat het tijd is voor reflectie. Je hebt moeten vertragen, overdenken en terug naar de kern. Je bent je mogelijk bewust geworden van een werk-privé-verhouding in onbalans. Van lange files naar je werk. Van het grote aantal vliegtuigen in de lucht. Van de kracht van ons maatschappelijk systeem en van het belang van eigenregie. Of te lange afwezigheid daarvan. Is dat herkenbaar voor je? 

Je bent misschien ook nieuwsgierig geworden. Naar hoe het anders kan, hoe je meer vrijheid kan pakken, of hoe je zelf beter je invloed kan gebruiken. Want dat je die invloed hebt, daar zijn wij van overtuigd. Voel je vrij die invloed te gaan gebruiken. En zie onze workshop 'Op zoek naar de kudde en reflecteren op je (werkende) leven' daar als startpunt bij. 

Prikkel jouw route naar balans 

In deze workshop zijn we een dag op pad: in de ochtend in de prachtige natuur van de duinen van Egmond en daarna op locatie in Heiloo voor een individuele coachsessie. We gebruiken deze dag de taal van de paarden om tot komen tot vragen, spiegeling, reflectie en het aankijken van gedragsverandering. Niet alleen ben je dus een dag van huis en werk – in letterlijke en figuurlijke zin-, maar ook kom je deze dag tot inzichten die de paarden en ik je pijlsnel meegeven. We hebben het over jouw leiderschap, jouw verantwoordelijkheid, jouw rol, jouw gedrag, jouw patronen en gevoel. Hoe gaat dat? Hoe voelt dat? Stel je niet in op een rustige natuurwandeling. Deze dag is prikkelend en vriendelijk confronterend.  

Hoe de paarden zorgen voor reflectie 

Leaders traint en coacht rondom leiderschap. Over leiderschap wordt veel gesproken. En dat terwijl leiderschap in essentie gaat over houding en daden. Niet over woorden. Paarden zijn daar het ultieme bewijs van. Om te overleven in de natuur moeten zij elk moment van de dag het leiderschap van de kudde bepalen en durven volgen. Een slechte leider betekent het einde van de kudde en wordt daarom simpelweg niet gevolgd. Met die kennis op zak; hoe werkt dat in onze maatschappij? Hoe werkt dat voor jou en in jouw organisatie? De paarden zijn meesters op het terrein van leiderschap. Daar kunnen we nog een hoop van leren. De workshop waarin we de wilde kudde opzoeken, laat je zien hoe dat werkt.  

Balans vinden in 1 dag? 

Deze dag is een reflectiemoment. Een mooie kans om er even uit te zijn; iets dat belangrijk is als je jezelf écht een escape uit de rat-race gunt. Als je de moed hebt om iets dat op de achtergrond kriebelt eens echt aan te kijken. Dat vraagt moed en vuur vanuit jezelf. Hoe praktisch we ook werken; verwacht geen quick-fixes. Eén of meerdere inzichten wel. Natuurlijk kunnen we vanuit daar verder werken aan je behoefte en gedragsverandering, bijvoorbeeld via individuele coaching of door een jaartraject aan te gaan.  

Deze workshop volgen 

Deze dag wordt meerdere malen georganiseerd en is snel vol. Je kan je aanmelden voor de wachtlijst door een gratis kennismakingsgesprek te plannen.